Vaargebied Grevelingen – Zeeland

Wanneer u kiest voor zeilen in Zeeland bij dé zeilschool van Zeeland: All Weather Sailing krijgt u zeilles op de Grevelingen. Het vaargebied van All Weather Sailing is de Grevelingen. Dit prachtige vaargebied is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. De Grevelingen heeft 11.000 hectare water, waarvan 7.000 hectare water dieper is dan 1,5 meter. De Grevelingen is een uniek natuurgebied met tal van recreatie mogelijkheden, waaronder zeilen.

Over de Grevelingen

De Grevelingen is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In 1971 werd de Grevelingen afgesloten door de Brouwersdam. Hierdoor ontstond veel nieuw land en kreeg de natuur vrij spel. Enkele delen van de Grevelingen zijn afgesloten voor publiek in verband met de bijzondere planten en (broedende) vogels.

Zeilen op de Grevelingen

Zeilen op de Grevelingen betekent varen op groot water. Op de Grevelingen staat er vrijwel altijd genoeg wind om te zeilen in Zeeland. Onder begeleiding van uw ervaren zeilinstructeur Hans Kooren zult u dan ook snel leren zeilen. Daarnaast vind je op de Grevelingen ook diverse kleine eilandjes en gezellige havens waar wordt aangelegd tijdens de zeilles van All Weather Sailing. Dit maakt zeilen in Zeeland bij zeilschool All Weather Sailing zo uniek.

Kortom, de Grevelingen is zeilwater bij uitstek. Bij All Weather Sailing krijgt u de kans om te genieten van dit prachtige natuurgebied in Zeeland.